Embassy Of Circular and Biobased Building

Moodumo is partner van de World Design Embassy: Circular and Biobased Building. De ambassade onderzoekt samen met ontwerpers, bedrijven, overheden, storytellers en kennisinstellingen de mogelijkheden van nieuwe biobased materialen met een hoge design-kwaliteit en circulaire methodieken zoals los maakbaarheid, modulariteit en urban mining.

Met als doel meer unieke, echte duurzame, levensloopbestendige woningen.

Moodumo onderzoekt met de ambassade de toekomst van doordacht, duurzaam, modulair, wonen. De ambassade heeft een Exploded View gebouwd die start op de Dutch Design Week van 17-24 oktober en op reis gaat langs diverse beurzen en design festivals over de hele wereld.

The Exploded View 

The exploded view is een ‘live research’ en ‘storytel’-installatie. Het is een maquette van een uit elkaar getrokken huis waarin verschillende biobased materialen en circulaire methoden naast elkaar worden getoond. In de maquette en op een levensgrote blueprint wordt tijdens de Dutch Design Week gepresenteerd wat er al ontdekt is en wat nog niet. The Exploded View gaat in op de kwaliteiten en de pijnpunten ervan.